A épületi szobák

A 11 emeletes A épületünkben kétfős szobák találhatóak, két szoba közt egy fürdőszobával, így alkotva egy lakóegységet.

Egy átlagos lakószoba felépítése és tartozékai (lakónként):

 • 1 db ágy
 • 1 db íróasztal fiókos szekrénnyel
 • 1 db olvasó lámpa
 • 1 db paplan és párna
 • 1 db beépített ruhás szekrény
 • 3 db beépített polc

Minden szobában található továbbá egy darab hűtőszekrény.

B és C épületi szobák

A B és C épületekben háromfős, saját fürdőszobával és WC-vel (külön helyiségben) felszerelt szobák találhatóak.

Egy átlagos lakószoba felépítése és tartozékai (lakónként):

 • 1 db ágy
 • 1 db íróasztal fiókos szekrénnyel
 • 1 db olvasó lámpa
 • 1 db paplan és párna
 • 1 db beépített ruhás szekrény
 • 4 db beépített polc

Minden szobában található továbbá egy darab hűtőszekrény.

Könyvtár

Minden kollégista automatikusan tagja a kollégiumi könyvtárnak, amelyet a büfét az A épülettel összekötő folyosó végén találsz. Minden lakó kölcsönözhet könyvet, illetve vannak nagyon olcsón megvásárolható kötetek is. A részletekről érdeklődj a könyvtárostól!

Ne feledd, hogy könyvtartozással nem költözhetsz ki a kollégiumból, ezért a könyvtárosnak minden esetben igazolnia kell, hogy minden könyvet visszavittél, mielőtt kiköltözöl.

Nyitvatartás:

hétfőtől-csütörtökig: 13-21 óráig,

péntek: 9-14 óráig

Internet

Az alapszolgáltatás minden kollégistának alanyi jogon jár, ez azonban csak annyit foglal magában, hogy kell lennie a kollégiumban egy darab, interneteléréssel ellátott gépnek, amin használni tudja a tanulmányi rendszert. Mai világunkban úgy gondoltuk, hogy ennél szélesebb körű használatra lesz igény, ezért a kollégiumunkban a Budaörsi úti Kollégistákért Alapítvány segíti a helyi hálózat fejlesztését és fenntartását. A regisztráció mikéntjéről beköltözés után, az Neptun-ban megadott email címedre fogsz hivatalos tájékoztatást kapni.

Bővebb információt itt találsz: KLIKK

Konyha

Konyha a kollégium épületeinek minden emeletén van. A B-C épületekben villanytűzhely található, ám az A épület nagy részében gáztűzhely működik, melyet csak akkor tudtok használni, ha a tűzhely fölötti elszívó be van kapcsolva. A konyhákban van még néhány konyhaasztal, szék, vízforraló és egy mikrohullámú sütő. A berendezéseket mindenkinek kötelessége rendeltetésszerűen használni, használat után pedig letakarítani!

Mosás

Mosni a kollégium mindhárom lakóépületében tudtok. A B és C épületekben az alagsorban, míg az A épületben a 4. és a 8. emeleten található mosókonyha.

A mosáshoz mosózsetonra lesz szükségetek, amihez 200 forintért juthattok hozzá az A és B portán elhelyezett automatákból. A mosó- és szárítógépek tetején található egy kis füzet/lap, ahol a megfelelő oszlopba (melyik nap) kell beírni a szobaszámot, és az időpontot, amikor mosni szeretnétek (egy adag egy órát jelent). Előfordulhatnak félreértések, például ha valaki elfelejt időben menni a holmijáért, ilyenkor nyugodtan keressétek meg az illetőt a szobájában, és figyelmeztessétek a mulasztásra.

Más idejében ne használjátok a gépet!

Eloszlás:

 • A épület 4. emelet: 2 mosógép; 2 szárítógép
 • A épület 8. emelet: 2 mosógép; 2 szárítógép
 • B épület alagsor: 3 mosógép; 3 szárítógép
 • C épület alagsor: 2 mosógép; 1 szárítógép

Kerékpártároló és az udvar

A biciklitároló minden kollégista számára ingyenesen használható, azonban a kollégium nem vállal felelősséget az itt elhelyezett biciklikért. Szép udvarunk van, ahol egy nevelő előzetes engedélyével akár bográcsozásra, sütögetésre is van lehetőség.

Orvosi ellátás

Háziorvos:
A kollégiumhoz tartozó háziorvos Dr. Endes Györgyi.

Cím: Gazdagréti tér 5., amit a 139-es 140-es és 140A-s buszokkal tudtok megközelíteni (ez a végállomás, nem lehet eltéveszteni). 

Bejelentkezés: +36 1 501-3922

További információk: időpontkérés kötelező, telefonálni csak rendelési időben lehetséges. Nem megoldás, ha rendelési idő kezdetére odamegyünk és várjuk, hogy beszólítsanak, mert csak időpontra dolgozik a Doktornő. Péntekenként nagyon ritka, hogy bent találjuk, ezért jobb a hét többi napjára időzíteni az orvosi vizsgálatot. Betegség esetén, azon hallgatók, akiknek munkahelye van és táppénzre szeretnének menni, a táppénz igényt 1-2 napon belül jelezzék legalább telefonon, hogy legyen idő a papír kiállítására.

Rendelési idő: Ezen a honlapon

Ügyelet:
Ha sürgősségi ellátásra van szükséged, akkor a Szent Imre Kórház ügyeletéhez tudsz fordulni.

Cím: 1115, Tétényi út 12-16. A Móricz Zsigmond körtérről és a Kosztolányi Dezső térről közelíthető meg a 7-es, 113-as, 114-es, 213-as  buszokkal, a Szent Imre Kórház megállónál kell leszállni.

Telefonon is keresheted őket: +36 1 464-8600

Szakrendelések:
Amennyiben valamilyen szakrendelésre szeretnél bejelentkezni, akkor a Fehérvári úton az Egészségcentrumban tudod ezt megtenni. Itt általában kérnek lakcímkártyát, ezért célszerű a kollégiumot ideiglenes lakcímként bejelenteni. Személyesen is kérhetsz időpontot, de telefonon, sőt e-mailben is válaszolnak.

http://www.szentkristofrendelo.hu/

Portaszolgálat

Levél- és csomagfogadás

A kollégiumban a levelesláda az A portán található, a küldeményeket a neved kezdőbetűjével jelölt fakkban keresd, ide érkeznek a levelek. Ajánlott leveleket, csomagokat a portán vesznek át, a portásnál tudsz érdeklődni, hogy kaptál-e valamit. Ha rendelsz valamit, és előre ki van fizetve, a portások általában ezt is szívesen megőrzik, amíg érte jössz. Ha olyan küldemény érkezik, amelynek feltétele a személyes átvétel, akkor a postás értesítést hagy az A portán, a bal oldali lift mellett található hirdető táblán. Ha hivatalos okmányt, vagy egyéb fontos küldeményt vársz, ezt is érdemes figyelni.

Takarítási lehetőségek

Mindkét portán található egy-egy porszívó, illetve felmosószett melyet diákigazolvány ellenében kikölcsönözhetsz. A portástól kérhetsz továbbá különféle tisztítószereket is.

Gyógyszerek és elsősegély

A portákon elérhető továbbá szükség esetére elsősegélydoboz, melyben többek közt található kötszer, égési sérülés kezelésére szolgáló spray, illetve néhány vény nélkül kapható gyógyszer (fájdalomcsillapító, hasfogó).

Zeneszoba

A B épület alagsorában található a hangszigetelt zeneszobánk, ahol – portán történő kulcsfelvétel után – a többi lakót nem zavarva játszhatsz az általad hozott hangszeren. A zeneszoba minden használója köteles betartani annak házirendjét, melyet a helyiségben kifüggesztve is megtalálsz.

Parkolás

A kollégium lakóinak lehetősége van parkolóhely bérlésre igény esetén. A parkolást megelőzően jelezni kell a Gazdasági irodának szándékunkat és bejelenteni a parkolni kívánó jármű rendszámát.

Sportolási lehetőségek

A Kőrösi Csoma Sándor Kollégium sokszínű sportolási lehetőségeket kínál, melyek közül biztosan találsz kedvedre valót. A rendszeres heti edzések mellett, a konditermet, a tornatermet, az udvaron lévő focipályát és a rekortán kosárpályát is nyugodt szívvel ajánljuk. A kis tornaterem kulcsát az „A” portáról kell elkérni, itt a ping-pongozás mellett, igénybe veheted a szivacsokat, kisebb kézi súlyokat és ugráló köteleket. A heti rendszeres edzések időpontja minden évben változó, így a részletekről az edzőknél és facebook-oldalon tudsz tájékozódni.

Kettlebell

Mi is az a kettlebell? A kettlebell egy gömbsúlyzó, melynek használatával bámulatosan eredményeket lehet elérni. Az edzések hozzájárulnak az izmok növekedéséhez, javítja az állóképességet és a testtartást, valamint erősíti a testtudatot, és ezen kívül kifejezetten hatásos alakformálásra is. A kettlebell edzéseken mindenki magára találhat, erőnlétének és kitűzött céljának megfelelően. Nemcsak fiúkat, hanem lányokat is szeretettel várunk edzéseinken.

Az edzéseket Virág Tünde tartja az A-épület tornatermében. Ha kitartó vagy, és bírod a kemény edzéseket, akkor itt a helyed! Hidd el, nem fogod megbánni! Még több információt a „Kettlebell az ELTE kolikban”- facebook csoportban találsz. (https://www.facebook.com/groups/214377902072202/)

Konditerem

A konditerem használata ELTE kollégiumi hallgatók számára ingyenes. Friss hírekről, házirendről a „KCSSK Kondi”- facebook csoportban tájékozódhatsz.
(https://www.facebook.com/groups/486381564901736/)

Aerobik:

Az aerobik, zenére végzett mozgásos tevékenység, mely során nem csak az izzadságcseppek, hanem a jó hangulat is garantált. Az aerobik óra átköltözött a kistornateremből a Lepénybe (D épület), így jóval több érdeklődőt tudnak fogadni, mint eddig.

Focipálya, kosárpálya:

A kollégisták bármikor használhatják a kollégium udvará elhelyezkedő műfüves focipályát, illetve a rekortán kosárpályát, ha éppen egy kis mozgáshoz támadna kedvük.

Kispályás Műfüves Labdarúgó-bajnokság

Az első műfüves bajnokság lejátszására a 2012/2013-as tanév őszi szemeszterében került sor. Azóta minden félévben rendszeresen megrendezésre kerül/került az akár több mint 100 kollégistát is megmozgató esemény. Az utóbbi félévekben a rendezvény színtiszta női csapattal is büszkélkedhet a nézők és a férfi játékosok nagy örömére. Emellett többször részt vettek külföldi hallgatók által kovácsolt, úgynevezett ERASMUS-os csapatok is. Egyik fontos szabály – amellett, hogy csapatonként csak 1 külsős személy nevezhet az, hogy a volt kollégisták nem számítanak külsős játékosnak. Ezzel próbáltunk eleget tenni legfőképp a klubok kérésének, tehát így a volt klubtagok is szabadon visszatérhetnek. A bajnokság megszervezésében elődeinkhez képest igyekeztünk a precizitásra és a profizmusra törekedni, de emellett szerettük volna megtartani annak egyszerűségét, valamint a költségvetés alacsony szinten tartását. Az utóbbi félévekben a résztvevők kérésére, illetve az izgalmak fokozása érdekében létrehoztuk a szezont lezáró playoff rendszert, ahol a csapatok egy rájátszásban döntenek a helyezések végső sorsáról.  A hagyományokkal és elődeink felfogásával szintén szakítva a díjazás minőségét és mennyiségét is jelentősen megnöveltük. A bajnokság végeztével az első 3 helyezett csapat tagjai kupákat és érmeket, illetve egyéb értékes nyereményeket, sporteszközöket kapnak. Emellett minden további helyezettet díjazunk kisebb nyereményekkel. Továbbá értékeljük a bajnokságban legtöbb gólt szerző játékost (gólkirályt), kisebb ajándékkal megköszönjük a játékvezető egész féléves, ingyenes munkáját. A nyeremények finanszírozása a csapatok nevezési díjából és az esetleges pályázaton nyert támogatásból tevődik össze. Emellett támogatást kapunk még az ELTE BEAC bajnokságtól, akik különböző sporteszközöket (futball labdák, hálók, megkülönböztető mezek) biztosítanak rendelkezésünkre. A költségvetéstől függően az eredményhirdetés után közös, félévzáró étkeztetést is szoktunk rendezni, melynek helyszíne az ELTE Music Pub.