Tisztelt Kollégisták!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a kollégiumi vendégfogadásra és éjszakai vendégfogadásra vonatkozó eljárások 2018. november 1.-jével megváltoznak a Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumban.

Az eljárásbeli változások legfontosabb elemei:

  • Az 1000 Ft/éj éjszakai vendégfogadási díj fizetésére a Neptunon keresztül, kollégiumi díj kivetés formájában kerül sor. A portán, készpénzes fizetésre a továbbiakban nem lesz lehetőség.
  • Vendég fogadására ezentúl is csak a vendégfogadó kollégista jelenlétében van lehetőség. 2018. november 1.-jét követően azonban a vendég mellett a vendégfogadónak is fényképes igazolvány bemutatásával kell igazolnia magát és aláírásával kell hitelesítenie a vendégfogadó könyvet.
  • A vendégkönyv szerinti, este 23 óra és reggel 7 óra közötti érkezés/távozás minden esetben éjszakai vendégfogadásnak minősül és a vendégfogadó kollégista számára a Neptunban kivetésre kerül.
  • Különösen fontos, hogy a távozó vendéget a vendégfogadó kollégista a vendég távozásával egy időben kijelentse a vendégkönyvben. A kijelentés elmulasztásából eredő következmények a vendégfogadó kollégistát terhelik.
  • A vendégéjszakák díja várhatóan a vendégfogadást követő héten, a kiírástól számított két hetes befizetési határidővel kerülnek kivetésre. A késedelmi díjak elkerülése érdekében fokozottan figyeljenek arra, hogy időben egyenlítsék ki a kivetett díjat!

 

A kollégisták vendégfogadása tekintetében a továbbiakban is a Házirend az irányadó, melynek szabályai változatlanok:

Házirend 4 § (2) Vendégfogadás:

  1. a) A kollégisták fogadhatnak vendégeket. Minden kollégista havonta 12 alkalommal fogadhat éjszakára vendéget. Az alkalmak száma a szobatárs(ak) és a kollégium vezető előzetes engedélyével növelhető.
  2. b) Vendégnek minősül minden olyan személy, aki az adott kollégiumban nem kollégista, illetve nem a Kollégiumok, vagy a kollégium területén működő vállalkozás alkalmazottja. A nem kollégisták önkényes bentlakása szigorúan tilos. Aki nem kollégista önkényes bennalvását elősegíti, az ellen fegyelmi eljárás indítható.
  3. c) A vendég köteles betartani a kollégium Házirendjét, ezt az épületbe való belépéssel elismeri.
  4. d) A vendégfogadó kollégisták vendégük érkezésekor kötelesek a portán megjelenni. A vendégfogadó kollégisták a vendégbejelentő formanyomtatvány aláírásával erkölcsi és anyagi felelősséget vállalnak vendégükért.
  5. e) Amennyiben a vendég 23 óra után is maradni kíván, vagy a vendégfogadás 23 óra és 7 óra között történik, akkor a vendégfogadó kollégista köteles éjszakai vendégfogadó formanyomtatványt kitölteni és 1000 Ft bennalvási díjat fizetni. Éjszakai vendégfogadás csak a szobatársak előzetes beleegyezésével lehetséges.
  6. f) A vendég érkezésekor és távozásakor a portás feljegyzi annak idejét. A vendég megérkezésekor a portás feljegyzi a vendég adatait, majd bemutatást követően visszaadja a személyi okmányt.
  7. g) A kollégisták és a vendégeik kötelesek a kollégiumi dolgozók felszólítására benntartózkodásának jogosságát igazolni, kollégiumi belépőkártyájuk, ill. személyazonosításra alkalmas igazolványuk felmutatásával.
  8. h) Az olyan vendégek, akik a kollégium Házirendjét megsértik a kollégium vezető és a Kollégiumi Hallgatói Részegység egyetértésével a kollégiumból meghatározott időre, vagy véglegesen kitilthatóak.

 

Ha a vendégfogadással kapcsolatban bármilyen kérdésük, észrevételük van forduljanak hozzám bizalommal.

 

Üdvözlettel:

 

 

Ribling Tamás

kollégiumvezető

ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium